Întrebat dacă şi România a început demersuri pentru certificatul verde de vaccinare, medicul militar a răspuns: „Da. Vorbim de certificatul verde folosit la nivel european”, a spus el, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat în MS Andrei Baciu a spus că este vorba despre un demers comun al mai multor instituţii - Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, INSP şi STS.

„Este un demers comun al mai multor instituţii, este un demers european şi România a început de mai mult timp... e un proces de pregătire mai amplu, sunt chestiuni tehnice la care trebuie lucrat”, a spus Baciu.

„Deadline-ul e luat la nivel european, sunt discuţii cu toate statele membre”, a adăugat el.

Noi măsuri pentru a crește numărul persoanelor vaccinate

În conferința de presă săptămânală, Gheorghiță a anunțat noi măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare în România.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, cea de-a doua doză de vaccin va putea fi făcută într-un centru diferit față de cel în care s-a făcut prima doză, în funcție de disponibilitatea locurilor și cu minim 72 de ore înainte de programare. În plus, din 28 aprilie se va crește capacitatea fluxului în care se administrează vaccin Pfizer la 96 de persoane/zi.

Din 29 aprilie se va deschide primul Drive-Thru din București, din 4 mai începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Johnson&Johnson, în perioada 7-9 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la București, prin centrele de vaccinare de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, iar în perioada 14-16 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași.

Este de asemenea în pregătire vaccinarea pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-COVID.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet