Ţara noastră a continuat pe parcursul anului 2016 să exporte lemn sub formă de cherestea. S-a transportat lemn peste hotare - cam cât o pădure care să acopere suprafața unui oraș mic din provincie. Este vorba doar de cherestreaua trimisă către Statele Unite în primele 10 luni ale anului 2016, potrivit woodstat.com

Țara noastră este al treilea stat european în clasamanetul celor care au exportat lemn către americani, în 2016, cu o cantitate de 44.000 de metri cubi de cherestea. Cu acesta cantitate sunt depășiți doar de Suedia și Germania.

Prin comparație, România a exportat mai puțin în ianuarie - octombrie 2016, față de aceeași perioadă din 2015, când trimitea către State circa 58.000 de metri cubi de cherestea.

De pe un hectar de pădure se exploatează, în medie, 300 de metri cubi de lemn, iar asta înseamnă că România a defrișat aproximativ 200 de hectare de pădure pentru a acoperi comenzile venite de la americani.

Pădurea pe care am tăiat-o pentru export, are o lungime de 2 km și o lățime de 1 km, adică echivalentul vatrei unui orășel de provincie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet