” În 26 aprilie 2020, am ajuns din Anglia in Romania. Doresc sa va informez despre ceea se intampla, sa va dau detalii utile si concrete, folositoare mai ales pentru cei care se intorc acasa din diaspora.

Politia Romana informeaza in mod eronat ca granitele Romaniei ar fi inchise si ca singura modalitate de a intra in tara ar fi pe la vama Nadlac. Din neincredere in autoritati, am hotarat sa imi incerc norocul la vama Bors, Oradea, care surpriza, este deschisa! Acolo am fost informata ca si vama Petea este la fel de functionala.

De la granita, am fost escortati de catre politie pana in Baia Sprie, la pensiunea Rustic. Aici, dupa cum ni s-a spus de catre vames, ar fi trebuit si ar fi fost perfect normal si necesar, sa ne intampine reprezentantii de la Directia de Sanatate Publica (DSP). Acest fapt NU s-a intamplat, iar cand am intrebat cand se va intampla minunea, am primit niste ridicaturi din umeri de la domnii politisti. Acest raspuns l-am primit la orice intrebare adresata.

Din literatura online, din banii statului se platesc 300 de lei/persoana aflata in carantina. Am primit o camera unde nu exista nici frigider si nici internet (nu sunt pretentioasa, sunt studenta iar cursurile/examenele le sustin online). Aici va las sa va imaginati cam ce interese sunt la mijloc.

Cheia de la camera este in posesia gardianului care ne pazeste, iar usa este deschisa pentru cine pofteste! Cu o terasa comuna cu celelate persoane aflate in carantina, fara sa fim testati in vreun fel sau macar sa fim intrebati daca avem vreun simptom, ne vom petrece urmatoarele 14 zile.

Vreau sa adaug ca pe siteul lege5.ro, daca doresti sa te informezi despre ultimul update al ordonantei care a fost publicata in data de 15.04.2020, trebuie sa platesti 10 lei+TVA. Am râs cand am vazut, dar e de plans!

Azi, dupa 5 zile, am fost sunata de la DSP (probabil ca mi-au vazut postarea) sa ma intrebe de sanatate. Printre altele i-am spus si de frigiderul lipsa din camera, iar raspunsul halucinant al doamnei a fost: foarte bine ca nu ai frigider, ca nu o sa te doara gatul!

Dupa jumatate de ora de la apelul telefonic, patroana pensiunii a venit si mi-a aruncat cu piatra in usa, sa ies si sa imi faca scandal ca de ce am “pârât” la cei de la DSP ca nu am frigider si ca de azi nu mai am dreptul la cafeluță din partea casei!

Am sunat inapoi la DSP sa le relatez intamplarea, iar de acolo am primit alt raspuns impertinent, ca nu pot sa am pretentii ca nu eu platesc, ca sunt banii statului!

Nu sunt nervoasă că mi se întâmplă mie lucrurile acestea. Eu sunt vocea oamenilor de aici, pentru că foarte mulți oameni habar nu au ce drepturi au și pleacă doar capul”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet