„Decizia mea de ieri a fost de a refuza categoric compromisul de a fi susținut de PSD și ALDE. Nu am putut să trec peste acest lucru. Gândul că m-ar fi votat Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Tăriceanu m-au făcut să iau aceasta decizie. Eu mă lupt cu acești oameni, cum să accept compromisul cu ei. Cum ar fi fost ca în Parlament să merg și să strige după mine Olguța că votul ei m-a făcut premier”, a declarat Florin Cîțu, înaintea ședinței conducerii PNL.

Florin Cîțu recunoaște că a fost un premier de sacrificiu și că planul în momentul în care a fost propus era cel al anticipatelor.

„Mandatul meu a fost pentru alegeri anticipate, era un proiect pe care l-am acceptat împreună cu toți partenerii din opoziție. Unii s-au răzgândit între timp”, a mai spus Cîțu.

Actualul ministru interimar al Finanțelor dă asigurări că depunerea mandatului nu duce la instabilitate pentru că România „e guvernată”.

„România e guvernată și e stabilă. Vă aduc aminte că în acest moment am reușit performanța istorică de a ne împrumuta la dobânzi negative. Avem buffer-ul cel mai mare. Am luat măsuri pe care alții le importă de la noi”, a mai spus Cîțu.

Premierul desemnat, Florin Cîțu, s-a retras ieri, înainte de votul de învestitură din Parlament. Președintele Klaus Iohannis a convocat vineri partidele la Cotroceni pentru consultări, urmând să propună un premier la finalul zilei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și