Ieri, Guvernul Orban a luat o hotărâre în ședință prin care îi amână pe notari, avocați și executori judecătorești cu plata chiriei și a utilităților pe durata stării de urgență! Bineînțeles, cu câteva condiții, una dintre acestea fiind ca în anul anterior să nu fi avut venituri nete mai mari de 200 mii euro!!! Aceasta, în timp ce pe oamenii de rând Guvernul nu îi scutește cu nimic, iar legat de amânarea plății ratelor, Guvernul a spus că băncile POT să amâne clienții cu plata acestora pe o durată de până la nouă luni, bineînțeles fără a-i scuti de dobândă, sau chiar aplicând „dobândă la dobândă” pentru creditele care nu sunt de tip ipotecar!!!

Păi avocații, notarii și executorii judecătorești sunt săracii României??? Serios??? Am înnebunit cu toții? Din păcate, vorba cuiva, această măsură nu este doar un vis urât ci este realitate! Acest guvern riscă să devină unul chiar mai prost decât Guvernul Boc prin măsurile pe care le ia.

O altă măsură asemănătoarea a fost luată prin acordarea unui supliment de salariu de 2.500 lei pentru medicii care tratează pacienți cu COVID-19. Serios? Unui medic care deja are un salariu de 12 - 15 mii lei net / lună, asta îi mai lipsește, bani în plus? Nu aceasta era măsura necesară. Un guvern cu „sânge în instalație” dădea o ordonanță militară care prevedea că orice cadru medical care își dă demisia pe durata stării de urgență își pierde dreptul de a profesa pe viață! Totodată, se mai dispunea ca, pentru cadrele medicale, concediile medicale să se verifice la sânge, să nu existe falsuri!

Această măsură, bineînțeles trebuia dublată de asigurarea de echipamente de protecție suficiente pentru medici. Cum? Simplu: prin ordonanță militară se rechiziționau toate depozitele de materiale sanitare și medicamente la prețul existent în data de 28 februarie a.c. și totodată, prin Ministerul Sănătății se asigurau importurile necesare, care erau distribuite strict către spitale. Dar cum să iei această măsură, când cele mai mari depozite de materiale sanitare sunt deținute de câțiva mahări din guvern sau parlament?

Totul este o afacere oneroasă: unii se vor îmbogăți enorm de mult, în timp ce cei mai mulți dintre noi vom aluneca rapid într-o sărăcie lucie!

Revin la vechea mea sintagmă: România, Country of Fish, adică țara lui Pește!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet