Așa că Asociația ”Prietenii Berzelor” a fost amendată cu 10.000 lei, de către Garda de Mediu. Motivul? Ursuleții au fost duși de urgență pentru tratament medical și nu s-au respectat protocoalele, adică au lispit hartiile necesare. Reprezentanții asociației spun cu dezamăgire că nu contează viața animalelor, ci hartiile, birocrația.

”Astăzi 02. 04. 2021, Asociaţia Prietenii Berzelor a fost sancţionată contravenţional de către Garda de Mediu Sibiu cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru implicarea în salvarea celor doi pui de urs găsiţi abandonaţi lângă comuna Biertan, judeţul Sibiu.

Pe perioada evaluării medicale a ursuleţilor telefonul a rămas la încărcat în maşină. În momentul plecării de la Zărneşti am constat că aveam o listă lungă de apeluri nepreluate de la reprezentanţii diferitelor instituţii din Sibiu. Le-am comunicat acestora că puii de urs sunt în siguranţă în sanctuarul de urşi din Zărneşti.

Ne-au anunţat că urmează să fim invitaţi la sediul Gărzii de Mediu Sibiu pentru a fi audiaţi în prezenta reprezentanţilor IPJ -SAESP. Astăzi ne-am prezentat la audieri. Am fost sancţionaţi contravenţional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. Astăzi am simţit din nou că în ţara asta viaţa animalelor nu este pe primul plan, că tot ceea ce contează sunt hârtiile sub care unii îşi ascund incompetenţa.

Dacă am fi stat ore bune să aşteptăm hârtiile pentru relocare astăzi poate vorbeam de doi pui de urs morţi. Dar pentru că am acţionat pentru salvarea lor şi am hotărât să ne deplasăm rapid la cel mai apropiat sanctuar de urşi suntem nevoiţi să plătim”, spun reprezentanții asociației, într-un comunicat de presă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet