Nimeni nu înțelege după ce criterii se iau deciziile de carantinare zonală a localităților. Care sunt factorii de decizie?

Începând de ieri de la ora 12:00, în municipiul Sighetu Marmației a fost instituită carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile.
Motivele?
Incidența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns la 8,46 la mia de locuitori și ”riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”.

Dacă incidența de 8,64 la mia de locuitori este ”de o gravitate maximă”, cum este incidența de 15,83 la mia de locuitori la care a ajuns capitala noastră? Care sunt criteriile după care se calculează ”gravitatea”? Dacă Sighetu Marmației a ajuns la ”gravitatea extremă”, în ce tip de gravitate se încadreazî Bucureștiul?

Sunt întrebări care sigur vor rămâne fără răspuns.

Cert este că în municipiul nostru trebuie să respectăm anumite restricții impuse de aceleași autorități care amână impunerea lor in capitală.

Incercări de ”înmuiere” a restricțiilor a făcut și primarul Vasile Moldovan, care a declarat că ”măsura dispusă este nedreaptă față de HoReCa locală” ... care cu siguranță vor rămâne doar ala stadiul de ”incercare”.


TRĂIM ÎNTR-O ROMÂNIE ABSURDĂ!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet