Elena Mateescu, directorul ANM: "Sunt recorduri zilnice la nivelul temperaturilor maxime sau al temperaturilor minime. În 29 iunie și până în prezent, de când am atenționat în ceea ce privește valul de căldură persistent și indicele de temperatură - umezeală, disconfortul a fost deosebit de ridicat.

În fiecare zi am atins recorduri ale valorilor de temperatură maxime zilnice".

În legătură cu evoluția temperaturii în următoarea săptămână, Elena Mateescu a declarat că sunt așteptate maxime de 37 de grade, dar și vreme instabilă.

"Pe termen scurt, în primele zile din săptămână, temperaturile rămân ridicate, mai ales în partea de vest și sud a țării, acolo unde se va depăși pragul unei zile de caniculă, respectiv 35-37 grade Celsius.

În a doua parte a săptămânii o să consemnăm o scădere a valorilor de temperatură și mai ales fenomene de instabilitate atmosferică spre sfârșitul săptămânii", a spus directorul ANM.

Duminică, în mare parte din țară vor fi vijelii puternice și ploi abundente.

Până la ora 22.00 este în vigoare un cod portocaliu emis de ANM. Astfel, în zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și