Potrivit comunicatului, în cadrul unui eveniment organizat la târgul Indagra, cel mai mare dedicat agriculturii din România, brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, conduşi de Laszlo Dioszegi, au realizat o pâine rustică (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme.

Pâinea gigant, coaptă în stil tradiţional şi care poate hrăni peste 800 de persoane, a fost împărţită celor prezenţi la eveniment, stabilind totodată recordul pentru cea mai mare pâine rustică (cu cartofi).

"The World`s Largest Rustic Potato Bread" a stat în cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 de kilograme de făină, 34 litri de apă, 5 kilograme de cartofi şi un kilogram de drojdie şi sare.

Omologarea noului record a fost anunţată joi de către World Record Academy. World Record Academy a creat această categorie de record ("cea mai mare pâine rustică/ bio din...") pentru a încuraja micii producători de pâine organică să capete recunoaşterea muncii lor şi să beneficieze de promovare.

Având sediul în SUA, la Miami, World Record Academy este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale, având şi cea mai mare bază de date cu recoduri din toată lumea. În ultimii cinci ani, World Record Academy a omologat peste 70 de recorduri mondiale din România.

Citește și

Comentarii