România va fi şi ea afectată, temperaturile urmând să urce la peste 23 de grade Celsius, mai ales în vestul, sud-vestul şi sudul ţării.

Vremea se va încălzi în toată Europa, iar temperaturile vor urca până la 25-26 de grade Celisus în centrul continentului, începând de vineri, şi vor depăşi 30 de grade Celsius, în unele zone din Franţa şi Spania.

Ciclonul Callum, format deasupra Atlanticului, va împinge fluxul meridional de aer cald spre nordul Europei. Un model meteorologic publicat de Severe-Weather arată cum, spre sfârşitul săptămânii, se vor înregistra temperaturi anormal de ridicate in Europa de Nord.

Valorile vor fi cu până la 20 grade Celsius mai mari decât media pentru această perioadă.

În plus, efectul puternic al lui Foehn va duce la o încălzire suplimentară a aerului de-a lungul fiordurilor de pe coasta de vest a Norvegiei.

De asemenea, sunt aşteptate temperaturi de 19-22 grade Celsius în sudul Suediei, în a doua jumătate a săptămânii. Între timp, efectul Foehn va împinge temperaturile peste fiordurile din vestul Norvegiei la 14-18 grade Celsius, mai ales în weekend.

Ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Mai precis, până în 21 octombrie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi frumoasă, iar în prima parte a intervalului, temperaturile se vor încadra în normalul perioadei.

Din 12 octombrie, însă, vremea se schimbă foaia în ţara nostră. Se va răci şi va creşte şi probabilitatea de apariţie a ploilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și