De asemenea, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că peste 77.000 de persoane au fost deja vaccinate cu dozele din lotul AVB 2856.

Din acest lot au rămas numai 4.300 de doze neadministrate.

„Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre. Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului
raportat în Italia”, a anunțat CNCAV prin intermediul unui comunicat, care poate fi descărcat de la finalul articolului.

În ceea ce privește lotul depistat cu probleme în Austria, autoritățile au menționat că vaccinurile nu au ajuns în România.

Ce decizii s-au luat cu privire la lotul AVB 2856 produs de AstraZeneca

- Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului

- Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România

- Se înlocuiesc cele 4257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

Câte doze au fost administrate deja din lotul AVB 2856

Lotul AVB 2856, pentru care Italia a decis suspendarea temporară, a ajuns în România la data de 7 februarie.

În total au fost 81.600 de doze de vaccin AstraZeneca, iar 77.049 de doze au fost deja utilizate în județele Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Restul de doze rămase, 4.257, se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet