Ministrul a adăugat că de la bugetul național au mai fost cheltuiți anul acesta aproximativ 10 milioane lei în comuna Deveselu pentru lucrările de utilități, respectiv introducerea sistemelor de apă, canalizare, modernizarea drumului care face legătura între unitatea militară și drumul național.

"Suma prevăzută în acordul inițial: 40 de milioane de lei. Anul acesta am mai executat lucrări de 5 milioane de lei, sigur că dacă licitația privind iluminatul perimetral necesar se va finaliza, vom mai cheltui încă niște bani. Pentru acest an avem prevăzut un buget de 8 milioane de lei pentru baza de la Deveselu. E preconizată o valoare de 40 de milioane de lei pe tot parcursul derulării acestui program până în 2015, la operaționalizarea sistemului antirachetă de la Deveselu, care așa cum știm va fi un sistem integrat împotriva rachetelor balistice", a declarat Dușa.

Acesta a menționat că la Deveselu Ministerul Apărării va angaja și alte lucrări care vor privi în general reamenajarea spațiilor în care vor locui militarii români. Mircea Dușa a completat spunând că apreciază colaborarea cu autoritățile locale, cu Primăria Deveselu, Consiliul Județean Olt și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

"Numai în această parte am alocat peste 10 milioane de lei în vederea finalizării lucrărilor la stația de epurare, sistemul de alimentare cu apă și cel de canalizare, drumul care leagă unitatea militară de drumul național", a mai spus Dușa.

Ministrul Dușa a apreciat colaborarea cu partenerii americani și a menționat că au fost stabilite termene și responsabilități astfel încât lucrările să se desfășoare în graficul stabilit. "Anul acesta am avut în vedere, am convins Parlamentul, dar în primul rând am avut înțelegere la primul-ministru să alocăm o sumă de bani pentru ca lucrările pe care le avem de realizat în acest an să le realizăm așa cum au fost stabilite. Pentru anul viitor la finalizarea bugetului vom avea în vedere să cuprindem banii necesari pentru lucrările părții române", a mai declarat Dușa.

Acesta a calificat drept deosebit parteneriatul strategic între România și SUA și a subliniat că la Deveselu este o investiție româno-americană. Ministrul Apărării le-a mulțumit celor care s-au implicat în realizarea obiectivelor de la Deveselu. "Le mulțumesc celor care s-au implicat foarte responsabil în realizarea obiectivelor Parteneriatului nostru Strategic la baza de la Deveselu și le urez celor care vor munci în această bază la realizarea interceptorilor și a stației propriu-zise, le doresc succes și să facem în așa fel încât împreună să respectăm graficul pentru anul 2014 și 2015 astfel încât baza să devină operațională", a încheiat ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și