Autoritățile olandeze au stabilit ca, începând cu data de 29 decembrie, ora 00:01, persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să călătorească pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos sunt obligate să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 ore, în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Companiile de transport au primit de la autoritățile olandeze instrucțiuni de a verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în țările considerate de risc (inclusiv România) pentru a călători spre Olanda, sunt în posesia unui rezultat negativ al unui test PCR.

„Nu va fi permisă îmbarcarea persoanelor care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului. Companiile aeriene vor informa pasagerii cu privire la aceste noi măsuri. Din informațiile furnizate de Ministerul de Externe olandez, restricția se aplică și persoanelor aflate în tranzit aeroportuar”, arată un comunicat al MAE, citat de Mediaax.

Rezultatul negativ al unui test PCR SARS-CoV-2 prezentat la punctele de frontieră nu va exonera persoanele care călătoresc în Olanda din țările considerate de risc de recomandarea fermă de a intra în autoizolare timp de 10 zile de la data sosirii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și