Potrivit autorităților costaricane, bărbatul, în vârstă de 53 de ani, călătorea împreună cu o femeie, la bordul unui avion care circula miercuri pe ruta Bogotá — San José.

Conform sursei citate, primele informații indicau că în toaleta unui avion al companiei Avianca a fost descoperit mort un pasager român, care s-ar fi sinucis. Potrivit informațiilor vehiculate, pasagerul s-ar fi spânzurat de ușa toaletei, însă autoritățile costaricane nu au confirmat cauzele morții.

Pasagerul român era însoțit de o conațională în vârstă de 35 de ani, care a declarat că bărbatul era nervos și s-a dus de mai multe ori la toaletă în timpul zborului. "Ea a declarat că, la un moment dat, a adormit și când s-a trezit, cu circa cinci minute înainte de aterizare, și-a dat seama că bărbatul nu se mai afla lângă ea", a anunțat Organismul de Investigații Judiciare din Costa Rica (OIJ), într-un comunicat de presă, citat de EFE. Femeia s-a dus să-l caute la toaletă, a bătut la ușă și, cum nu i-a răspuns nimeni, a cerut ajutorul unei stewardese a companiei Avianca. Stewardesa a deschis ușa toaletei și l-a descoperit pe român fără viață, relatează agenția spaniolă de presă.

Potrivit registrelor aeroportului Juan Santa María din San José, pasagerul figurează că ar fi intrat pe teritoriul Costa Rica încă din 1 februarie, însă nu există informații în aceste registre care să indice nici când anume a părăsit țara central-americană , nici cum și când a ajuns la Bogotá. Biletul pe care-l achiziționase pentru zborul de miercuri al companiei Avianca nu era un bilet dus-întors, ci era un bilet de tip dus, pe ruta Bogotá — San José. Potrivit informațiilor aeroportuare, avionul a decolat din Bogotá la orele locale 8:00 a.m. și a aterizat în capitala costaricană San José la orele locale 9:05 a.m.

Postul de radio columbian RCN precizează că pasagerul român venea din Brazilia, se oprise la Bogotá, dar destinația sa finală era Costa Rica. RCN scrie pe pagina electronică și că, în cazul în care identitatea victimei se va confirma, atunci este vorba despre unul dintre cei mai bogați oameni din România, care controla societatea Regiotrans și avea probleme cu justiția, fiind acuzat de fapte de corupție.

La rândul său, compania Avianca a difuzat un comunicat — citat de RCN — în care confirmă moartea cetățeanului român. RCN relatează că, în comunicatul difuzat de Avianca, se mai menționează că incidentul s-a petrecut pe cursa LR 697, operată de Lacsa, o filială a companiei Avianca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și