Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. Avocaţii cetăţeanului român urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta.

Practic, singura şansă a lui Ionuţ Gologan de a scăpa de pedeapsa cu moartea este graţierea.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Român al Afacerilor Externe, conform procedurilor malaysiene, această cerere de graţiere "va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată".

Ionuţ Gologan a fost prins în 2012, cu droguri, pe aeroportul din Kuala Lumpur. Procesul său a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2013, iar în prima instanţă Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare. Decizia a fost atacată cu apel de către avocatul românului, dar în 16 februarie 2015 Curtea de Apel a menţinut decizia de condamnare. Avocatul tânărului a făcut recurs, această ultimă cale de atac fiind judecată marţi, de Curtea federală de Justiţie a Malaysiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet