Potrivit comunicatului, romanii au sarbatorit sambata, pentru prima data in istorie, Ziua Nationala a Padurilor.

Aceasta Sarbatoare a fost instituita printr-un proiect de lege adoptat de Parlament in 28 februarie 2017 si promulgat de presedintele Romaniei in data de 20 martie.

“Instituirea unei zile speciale pentru celebrarea padurii este o dovada clara ca Romania a inteles importanta pe care padurea o are in vietile noastre. Nu vorbim aici doar de calitatea sa de resursa naturala regenerabila, cea mai veche astfel de resursa utilizata de om, ci mai ales de importanta padurii in echilibrul ecologic si rolul sau in procesul de combatere si adaptare la schimbarile climatice. Invit toti cetatenii sa reflecteze astazi cateva momente asupra importantei padurii si responsabilitatii pe care o avem de a o gestiona responsabil si durabil”, a declarat Adriana Petcu, ministrul Apelor si Padurilor

Potrivit actului normativ, autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura, administratorii padurilor proprietate publica a statului, ocoalele silvice private, impreuna cu autoritatile publice locale si organizatiile neguvernamentale pot organiza manifestari si actiuni publice dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Padurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și