Poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DN 18, au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa dinspre Rona de Sus spre Crăciuneşti. La volanul autoturismului, poliţiştii au identificat un bărbat de 52 de ani domiciliat în Rona de Jos.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din data de 11 ianuarie 2013.

În cauză s-a întocmit dosar penal iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis.

Conform articolului 335, alineatul 2, din Codul Penal Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și