Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a semnat luni, 10 februarie 2014, Contractul de finanţare pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş” (SMID).

Obiectul acestui Contract este reglementarea termenilor şi condiţiilor de acordare a finanţării nerambursabile pentru implementarea proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”. Valoarea totală a proiectului este de 229.148.934 lei fără TVA. Valoarea eligibilă a proiectului conform POS Mediu – 208.315.172 lei – fără TVA.

Oficialii Consiliului Judeţean Maramureş au arătat că până la această oră, în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Maramureş, în calitate de Beneficiar a încheiat două contracte: Servicii de proiectare pentru depozitul ecologic din cadrul Centrului Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Maramureş şi Servicii de verificare tehnică prin verificatori atestaţi pentru documentaţiile tehnice întocmite în cadrul proiectului SMID. Alte trei contracte sunt în procedură de achiziţie în SEAP: Servicii de audit financiar, Servicii de asistenţă tehnică pentru managementul proiectului şi Servicii de asistenţă tehnică pentru supervizarea execuţiei lucrărilor. Două contracte sunt în aşteptare pentru validare în SEAP: Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului pe toată perioada de execuţie a lucrărilor de construcţii la depozitul ecologic de deşeuri de la Sârbi – comuna Fărcaşa şi la lucrările privind închiderea/relocarea a 6 depozite de deşeuri neconforme şi Servicii de proiectare pentru închiderea a 3 depozite neconforme (relocare) Seini, Târgu Lăpuş, Borşa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet