Rovana Plumb, desemnată comisar în Comisia von der Leyen la propunerea României, a întâmpinat probleme înaintea audierilor de confirmare din Parlamentul European după ce au fost descoperite mai multe contradicţii în declaraţia sa de avere - în ea nu figurau două împrumuturi în valoare de aproape un milion de euro, acestea apărând, însă, în declaraţia de avere din România.

Comitetul special al Comisiei JURI din PE, i-a cerut Rovanei Plumb şi altor 9 comisari desemnaţi să vină cu explicaţii suplimentare privind averile lor. Dintre aceştia, Plumb şi Tocsany (comisarul desemnat al Ungariei) sunt în situaţia de a trece printr-o nouă etapă - vor fi audiaţi în cadrul unei audieri extraordinare, joi.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și