"Jucătorii care vor face parte din lotul echipei noastre pentru sezonul următor, dar și următoarele sezoane au ajuns la echipă. De asemenea, am făcut niște transferuri care spunem noi, aduc multă plus-valoare lotului, sunt transferuri care au fost dorite de antrenori și le-am realizat în proporție de 99%, iar în decurs de maxim două săptămâni va avea loc un nou transfer (...), în rest am prelungit contractele care trebuiau prelungite, am publicat pe site jucătorii la care s-a renunțat, jucătorii care și-au încheiat contractul și nu l-am prelungit și suntem apți de cea mai mare provocare care ne așteaptă în anul 2015, Challenge Cup, campionat, Cupa României", spus Călin Matei.

Președintele clubului CSM Știința Baia Mare a mai precizat că în anul 2015 dorește să demonstreze valoarea clubului în diferite competiții interne și internționale.

"Anul trecut am spus și multă lume a luat în derâdere că le-am dat pe mână conducerea și cheile de la o mașină bună, urmează să termine cursa pe locul întâi; obiectivul nostru, al conducerii și al antrenorilor, este să demonstrăm că în Challenge Cup vom face o treabă mai bună decât și Lupii București. Nu e un lucru ușor și ne vom confrunta după ce vom trece în aprilie-mai de barajul cu rușii sau cu Mogliano, campioana Portugaliei. (...) Noi ne dorim să jucăm cu rușii”, a declarat Matei.

„Am anunțat și programul competițional, (...) am reușit să completăm o cerință pentru a ajunge la 10 pileri. (...) Cei doi jucători transferați sunt români, Ionuț Stan, un sătmărean crescut în Italia, a jucat și s-a pregătit la Calvisano, a fost împrumutat la Rugby Boticino și este în prezent jucătorul echipei din Baia Mare. Un alt jucător care vine de la o echipă cu care ne-am bătut în finală este Cătălin Pastramă, jucător de linia întâia, tot piler", a declarat oficialul băimărean.

Liderul „zimbrilor” a ținut să reitereze importanța investițiilor în infrastructura stadionului, facilitățile necesare unui stadion modern pentru competiții internaționale. El a precizat că aceste investiții sunt în folosul țării, iar sportul e unul dintre cei mai eficienți ambasadori.

"Avem o echipă din punct de vedere a lotului mai bună ca anul trecut și sperăm să ne menținem pe plan intern la ceea ce suntem, plus ce n-am îndeplinit anul trecut, Cupa Românei, și foarte mult ne dorim împreună cu antrenorii să demonstrăm în competițiile internaționale că suntem o echipă care merităm să jucăm acolo. (...)Vreau să vă spun că pentru infrastructura stadionului avem promis sprijin din partea Guvernului, avem promis sprijin din partea Consiliului Local Baia Mare și a Consiliului Județean Maramureș. Eu sper ca aceste lucruri să se concretizeze repede, iar din ceea ce știu toți sunt oameni de cuvânt, pentru că acestea nu sunt altceva decât lucruri care să ajute ca Baia Mare să fie și din punct de vedere al infrastructurii unde este echipa. Fac un apel la toți, inclusiv la cei care reprezintă Ministerul Sportului, și sunt convins că ne vor ajuta. Știința în această competiție nu reprezintă doar Baia Mare, ci reprezintă țara. Orice Guvern vine e vorba doar de o competiție și nu e vorba de chestiuni politice", a subliniat Călin Matei.

La rândul său, antrenorul Eugen Apjok a spus: "Acum că ne-am întregit, intenția noastră e ca lotul să intre în detaliu cu pregătirea. E vorba de pregătirea specifică perioadei precompetiționale, vom încerca să acoperim și alte detalii tehnice, să punem la punct planul și sistemul de joc pentru 2015, împreună cu colegii mei din staff și cu jucătorii. Pregătirea va fi pe plan local, încercăm să depășim această perioadă dificilă care o avem în fiecare an, din cauza lipsei terenului. Abia prin martie vom putea ieși pe un teren normal de rugby, în rest ne vom pregăti în sală și pe teren redus, încercăm să ne adaptăm situației. Preconizăm să mergem în cantonament, tot pentru a valorifica terenul, cred că vom merge undeva pe sintetic, să putem lucra și pe partea tehnică, pe lângă cea fizică. Am perfectat deja două meciuri de pregătire, unul e sigur pe 7-8 martie, cu Universitatea Cluj, și sperăm ca pe 21 martie să avem un meci tot în compania lor".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și