Ingrediente
1 kg pulpa de porc
400 g ciuperci
1 ceapa de apaƒ
1 ardei gras rosu
1 lingurita cu capere
1 legatura de marar
100 g cascaval
400 ml vin alb
1 varf de cutit boia iute
1 lingurita cu cimbru uscat
1 varf de cutit nucsoara
1 ou
sare
1 lingurita cu piper verde
ulei


Mod de preparare

1. Pune ceapa tocata la inabusit impreuna cu usturoiul, un praf de sare si doua linguri cu ulei. Cand s-a inmuiat, adauga ciupercile si ardeiul tocat cubulete. Lasa pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie ciupercile.

2. Adauga mararul tocat fin, caperele si lasa sa se racoreasca. Taie pulpa astfel incat sa obtii o bucata mare si subtire. Bate-o putin si da-o cu sare.

3. Intinde cascavalul ras, pipereaza, apoi intinde umplutura. Bate bine oul cu un praf de sare si toarna-l peste umplutura, mai pe mijloc (ca sa nu se scurga) si ruleaza cu grija, cat mai strans, apoi pune ruloul intr-o folie de aluminiu.

4. Da la cuptor, la foc potrivit, 40 de minute. Scoate folia, toarna vinul, adauga amestecul de condimente (boia, cimbru, nucsoara) si lasa 10-15 minute, pana rulada cu carne de porc picanta face o crusta frumoasa.

Citește și

loading...