Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07.00, poliţia a fost sesizată prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 că, pe marginea DJ 187 Ruscova a fost găsită o femeie decedată care avea leziuni în zona capului şi a membrelor.

Imediat, la locul indicat s-a deplasat o echipă complexă de poliţişti care a stabilit că persoana decedată este o femeie în vârstă de 48 de ani, din localitate. De asemenea, la aproximativ 1 km distanţă, a fost găsită parcată pe marginea drumului o autoutilitară ce prezenta avarii în partea din faţă.

În urma activităţilor de investigare efectuate, în scurt timp, poliţiştii au identificat persoana care a condus autoutilitara, un tânăr de 24 de ani din comuna Ruscova. Acesta a declarat că, în noaptea de 09/10 septembrie, în jurul orei 23.30, în timp ce conducea maşina pe DJ 187, în condiţii de ceaţă densă, a auzit o lovitură în partea dreapta faţă a autovehiculului dar şi-a continuat deplasarea spre domiciliu.

El a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lui i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările poliţiştilor au relevat că, în timp ce femeia, îmbrăcată cu haine de culoare închisă, pe care nu erau aplicate elemente reflectorizante, se deplasa în calitate de pieton pe partea dreaptă a drumului, în sensul de mers al autovehiculului, a fost surprinsă şi accidentată de autoutilitara condusă de tânăr.

Conducătorul auto a fost reţinut de poliţişti şi apoi prezentat instanţei care a emis mandat de arestare pentru 20 de zile.
Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Având în vedere situaţia prezentată anterior, atragem atenţia conducătorilor auto că prin neanunţarea accidentului rutier în cel mai scurt timp de la producerea acestuia pun în pericol integritatea corporală şi chiar viaţa victimei pe care o privează de măsurile de prim ajutor sau de transportarea la cea mai apropiată unitate spitalicească.

De asemenea, reamintim conducătorilor auto obligaţiile legale pe care le au atunci când sunt implicaţi în producerea unui eveniment rutier soldat cu victimă:

- Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei;

- Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în

eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112

- Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și