Termocentrala pe cărbune alimentează cu electricitate 5 milioane de consumatori din 3 regiuni ucrainene, adică peste 10% din populaţia ţării.

Într-o declaraţie video postată online, Onişciuk a precizat că bombardamentul a provocat un incendiu la centrală, dar nimeni nu a fost rănit.

Termocentrala de la Burştin a mai fost lovită de 4 rachete pe 10 octombrie, a afirmat guvernatoarea.

Şi omologul ei din regiunea Viniţia, Serhi Borzov, a anunţat miercuri că ruşii au atacat instalaţii energetice, dar nu a dat detalii despre lovituri.

La Kiev, apărarea antiaeriană a doborât mai multe rachete ruseşti, a anunţat primarul Vitali Kliciko.

În regiunea Cernihiv, trei oameni au fost răniţi în urma unor atacuri cu drone, conform unui oficial de rang înalt al Preşedinţiei ucrainene.

Tot miercuri, apărarea antiaeriană a Ucrainei a doborât 4 rachete lansate de avioane ruseşti şi 10 drone kamikaze Shahed-136, de fabricaţie iraniană, au comunicat Forţele aeriene ucrainene. Reuters reaminteşte că Iranul nu recunoaşte că livrează drone Rusiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat săptămâna aceasta că 30% din centralele electrice ale ţării sale au fost lovite de atacurile ruseşti. El a discutat cu oficiali cu funcţii de conducere despre securitatea unităţilor de acest gen şi despre posibilitatea ca sistemul energetic al Ucrainei să cedeze.

Primarul oraşului Lvov din vestul Ucrainei, Andri Sadovi, a arătat într-o declaraţie televizată că reparaţiile la staţiile electrice avariate în ultimele zile vor dura câteva luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și