În timp ce ministrul de Externe, Srdjan Darmanovic, participa la ceremonia de la Washington, unde a depus documentele oficiale de aderare ale Muntenegrului la NATO, Rusia avertiza cu represalii, condamnând "parcursul ostil" al Muntenegrului și acuzând țara de "isterie ruso-fobă", relatează ABC News.

Ministrul rus de Externe a declarat că Muntenegru poartă întreaga responsabilitate, după ce a susținut decizia Uniunii Europene de a aplica sancțiuni Rusiei, în 2014.

"În lumina căii ostile aleasă de autoritățile din Muntenegru, Rusia își rezervă dreptul de a lua măsuri reciproce de răspuns", a susținut ministrul rus într-un comunicat oficial.

Legăturile din fostul stat iugoslav și Rusia s-au înrăutățit după ce Muntenegru a anunțat că vrea să devină membru NATO. În octombrie anul trecut, autoritățile din Muntenegru au afirmat că agențiile ruse de spionaj și partidele pro-ruse din țară au conspirat pentru a-l asasina pe premierul Milo Djukanovic și a aduce opoziția la putere. Guvernul de la Kremlin a catalogat drept absurde aceste acuzații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet