„În timpul operațiunii speciale, respectăm cu strictețe normele dreptului umanitar. Atacurile sunt provocate cu arme de înaltă precizie asupra obiectelor infrastructurii militare a forțelor armate ale Ucrainei – puncte de control, aerodromuri, depozite, zone fortificate, obiecte ale complexului militar-industrial. În același timp, se face totul pentru a evita victimele în rândul civililor. Desigur, acest lucru încetinește ritmul ofensivei, dar o vom susține în mod conștient”, a spus Șoigu, citează Interfax.

„Ei folosesc clădirile rezidențiale, școlile, spitalele, grădinițele ca posturi de tragere, pun tancuri și artilerie în ele, se acoperă cu populația ca scut uman. Așezările sunt bombardate în mod deliberat și minate de la distanță cu mine antipersonal Petal, cu scopul clar de a provoca cât mai multe daune civililor și infrastructurii”, a spus Șoigu.

„De la Kiev, care a refuzat să respecte acordurile de la Minsk, a existat o amenințare reală pentru locuitorii din Donbass, iar în viitor – pentru Federația Rusă. Înțelegerea acestui lucru a dus la necesitatea unei operațiuni militare speciale în Ucraina”, a declarat Șoigu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și