”Salvatorii au găsit resturile avionului”, a indicat agenţia, precizând că munca echipelor ”este dificilă” din cauza geografiei locului.

”Operaţiunea de salvare se desfăşoară cu ajutorul unor echipamente speciale, un vehicul off-road cu 26 de salvatori”, a menţionat agenţia.

Resturile au fost găsite la ”circa 4-5 km” de aeroportul din Palana, de-a lungul litoralului Mării Ohoţk, a indicat sursa.

O parte a fuselajului se află pe sol, iar ”a doua parte a fost reperată în mare, la circa 4 km de coastă”, a transmis serviciul de presă al marinei ruse, citat de agenţia Interfax.

Avionul ar fi trebuit să aterizeze la ora locală 15.50 (05.50 GMT), dar, potrivit autorităţilor regionale, s-a pierdut contactul cu acesta cu 9 km înainte de destinaţie.

Aparatul AN-26 efectua legătura între Petropavlovsk-Kamceaţki şi Palana, în peninsula Kamceatka, atunci când a încetat să emită semnale de recunoaştere, au transmis mai devreme agenţiile de presă Interfax şi RIA Novosti.

Printre cele 28 de persoane la bord se aflau şase membri ai echipajului şi unul sau doi copii, au precizat agenţiile.

Avionul An-28 era operat de o companie locală din Kamceatka, imensa peninsulă foarte slab populată din Extremul Orient rus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și