"Am vrea să înțelegem despre ce este vorba, pentru că în ultimii 30 de ani politicienii europeni au abordat acest subiect la diverse niveluri. Ne este greu să ne dăm seama la ce s-a referit Juncker de data aceasta", a spus Meșkov.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a îndemnat duminică la crearea unei armate europene, în special în contextul relațiilor tot mai tensionate cu Rusia legat de Ucraina. O asemenea forță i-ar permite UE atât să facă față noilor amenințări de lângă frontierele sale, cât și să apere valorile europene, a subliniat Juncker, într-un interviu publicat duminică de Welt am Sonntag.

"Nu vom crea o armată europeană pentru a o utiliza imediat. Însă o armată comună a tuturor europenilor îi va da de înțeles Rusiei că vorbim foarte serios atunci când este vorba de a apăra valorile UE", a spus Juncker, adăugând că o forță comună pentru cei 28 de membri ai UE va permite raționalizarea cheltuielilor militare și favorizarea integrării militare dintre aceste țări.

Luni, purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, a declarat că ideea lui Juncker ar putea fi discutată în cadrul summitului UE din iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și