Potrivit ambasadei americane la Moscova, preşedintele Vladimir Putin a cerut asistenţă din partea SUA, iar omologul său american Donald Trump a oferit aceste 200 de ventilatoare de producţie americană, un prim lot de 50 de aparate urmând să fie miercuri pregătit pentru expediere şi la scurt timp apoi şi celelalte 150.

În aceste condiții, o asistentă medicală a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Rusia. Asistenta lucrează la un spital de boli infecţioase din regiunea Tula și a fost surprinsă în timp ce îngrijea bolnavii de COVID-19 în costum de protecţie transparent, îmbrăcat deasupra lenjeriei intime.

Fotografia a fost făcută chiar de unul dintre pacienţi, care susţine că asistenta a recurs la agest gest din cauză că îi este foarte cald în costum de protecţie. La rândul ei, asistenta medicală a spus că nu şi-a dat seama că totul este atât de transparent, încât i se va vedea lenjeria intimă.

Presa rusă scrie că pacienţii nu aveau nimic împotriva modului în care era echipată femeia. Nu de aceeaşi părere a fost şi Ministerul regional al Sănătăţii, care a atenţionat asistenta medicală că autorităţile nu tolerează asemenea atitudine. În cele din urmă, femeia s-a ales doar cu o avertizare disciplinară.

Presa rusă mai menţionează că pe reţelele de socializare au început mai multe dezbateri pe acest subiect, iar majoritatea bărbaţilor ar fi afirmat că sprijină gestul asistentei medicale, în timp ce femeile au condamnat modul în care s-a afişat asistenta în faţa pacienţilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet