"Ministerul Apărării a adoptat o serie de măsuri pentru contracararea creșterii forțelor NATO în imediata apropiere a frontierelor ruse", a indicat Șoigu, miercuri, într-o reuniune a ministerului. Astfel, două noi divizii vor fi desfășurate până la sfârșitul anului la frontiera de vest a Rusiei și una în sudul țării.

La ora actuală sunt în curs de desfășurare măsuri pentru amenajarea bazelor unde vor fi instalate aceste trei noi structuri, a mai spus generalul Șoigu.

Ministrul Șoigu anunțase încă în ianuarie crearea a trei noi divizii în vestul Rusiei. Mai târziu s-a aflat că o unitate motorizată va fi desfășurată la Rostov pe Don (în sud, nu departe de granița cu Ucraina, not.red.), iar altele două în regiunile Smolensk (vest) și Voronej (sud-vest).

Fiecare din cele trei divizii, așa cum s-a anunțat anterior, va avea aproximativ 10.000 de persoane în componența sa, potrivit TASS.

Această nouă declarație a lui Șoigu survine după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat o consolidare a capacităților Alianței în Est, care s-ar putea traduce prin desfășurarea sub formă de rotație a patru batalioane (putând avea fiecare mai multe sute de oameni) cu echipamentele asociate în țările baltice (Estonia, Letonia și Lituania) și în Polonia, conform relatării AFP.

SUA vor, de altfel, să desfășoare — prin rotații succesive — o brigadă blindată în Europa de Est (4.200 de soldați) din februarie 2017 și prevăd creșterea de patru ori în anul următor, la 3,4 miliarde de dolari, a cheltuielilor destinate întăririi prezenței militare americane în Europa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet