Una din acțiunile care a avut loc a fost cea de adunare a gunoaielor din zona Izbucul Izei, cel mai vizitat obiectiv turistic care aparține de Săcel. Turiștii nu vor Masa lui Pintea sau alte obiective inventate, ci vor albastrul izvor al Izei.

S-au adunat numeroși saci de gunoaie, semn că mai este mult de lucru la mentalitatea celor care ajung pe munte și care nu respectă natura în niciun fel. Pe rețelele de socializare comentariile spun totul.

„Dacă turiștii ar plăti amendă pentru cei a ce fac nu ar mai arunca resturi peste tot. SE poate dați amenzi, spune Simion.

„Nu exista padure fara…uscaturi. Am intalnit foarte multi oameni care aveau pungi cu gunoi la purtator….. Acei oameni iubesc cu adevarat muntele, dar din pacate exista foarte multi care atata pot….

Cred ca asa sunt si acasa, dezorganizati, nesimțiți…. Și culmea, tocmai ei sunt revoltați ca se pune bariera ca incercam sa ne facem treaba cu tact si cu bun simt să-i educam, adunand noi gunoiul lor…. Sper sa scada numarul lor….Daca arunca din masina in mers gunoi, gunoaie sunt in acea masina….

Culmea ca am facut poze la cateva masini parcate pe marginea drumului, lângă care erau resturi din zilele anterioare….Am vrut sa fiu vazut de proprietari și surpriza… Au adunat gunoiul deși nu era făcut de ei…..Sau i-am surprins poate si cu o zi inainte a fost parcata aceeasi masina acolo, crezand ca am vazut….deci se poate – adaugă Ion.

„Problema gunoaielor pe munte nu e numai în Maramureș. Peste tot sunt specimene din astea. Ce facem ca să nu le mai avem de a face cu ele? Asta e întrebarea. Amenzi… e singura variantă. Așa disciplinezi oamenii, așa îi educi, dacă cu bunul simț, vorba bună nu înțeleg”, concluzionează Mihai B.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și