Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș a precizat că secția are o capacitate de 10 paturi iar echipa medicală este completată cu personal de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. “Secția completă este de 10 paturi, este dotată cu aparate, cu paturi de terapie intensivă, cu ventilatoare, aspiratoare, injectomate, infuzomate.

Personalul medical este format din doi medici de la terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, asistenți medicali de la Spitalul Județean de la terapie intensivă dar și asistenți medicali din Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare. Este o echipă completă, cu circuit pentru decontaminare, pentru pacienți, cu echipament, cu tot ce au nevoie. Conform ordinului de ministru, aici este un spital suport. Aici ajung pacienții care sunt confirmați cu infecția de coronavirus și cu alte patologii. Secția este pregătită să primească pacienți, am semnat autorizația sanitară de funcționare provizorie”, a declarat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

De asemenea, în cadrul spitalului urmează să fie pus în funcțiune și un aparat Real Time PCR, de depistare a infecției cu coronavirus, în baza unui protocol între spital și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, care a fost avizat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Acest aparat de testare se adaugă celui achiziționat la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet