Acesta a precizat că, în acest caz, controalele nu vor avea ca obiectiv sesizarea neregulilor, ci modificarea, unde este cazul, a managementului curăţeniei în unităţile spitaliceşti. Nicolăescu a spus că nu îşi doreşte ca „aceste acţiuni să reprezinte doar controale de constatare a unor situaţii care se întâmplă în spitalele publice din Romania, ci îmi doresc ca ele să reprezinte o schimbare fundamentală în managementul curăţeniei, aplicat de managerii de spitale, şi, în acelaşi timp, o schimbare de mentalităţi”, a precizat ministrul Eugen Nicolăescu.

În perioada 24-31 martie 2014, vor fi realizate acţiuni de control la spitalele de urgenţă şi la institute. Rezultatele controalelor vor fi transmise, printr-un raport, până pe 7 aprilie 2014. Acţiunile de control vizează condiţiile igienico-sanitare, blocul alimentar, prevenţia infecţiilor nosocomiale, modul de aprovizionare cu material de curăţenie şi produse biocide, precum şi gestionarea deşeurilor sanitare.

Concluziile, în mai

În Maramureş, controalele au început, însă rezultatele vor fi date publicităţii în luna mai, componenţa comisiilor fiind una confidenţială. „E o acţiune absolut normală, organizată în unităţile medicale. Dorinţa este de a se verifica în ce măsură sunt respectate condiţiile igienico-sanitare din spital. Controalele au început, însă, din spusele fostului ministru Nicolăescu, rezultatele şi concluziile vor fi cunoscute doar în luna mai”, a precizat Carmen Sima, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet