În a doua zi a evenimentului, miercuri, 09 mai a.c., va avea loc deschiderea oficială a Târgului de promovare „Bun de Maramureş” în zona Câmpului Tineretului şi a Muzeului de Etnografie şi Artă Populară, se vor face observaţii astronomice pe Câmpul Tineretului, respectiv se va putea lua parte la un simpozion internaţional de Ceramică în zona Câmpului Tineretului. Tot ân 9 mai vom avea „Maramureş Film Festival” în Teatru de Vară.

Joi, 10 mai a.c., Târg de promovare „Bun de Maramureş” în zona Câmpului Tineretului şi a Muzeului de Etnografie şi Artă Populară; simpozion internaţional de Ceramică în zona Câmpului Tineretului; proiecţie scurt metraj „Valea Izei” în Teatru de Vară; „Maramureş Film Festival” în Teatru de Vară.

Jandarmeria Maramureş a anunţat că jandarmii se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cerşetori, hoţi de buzunare etc.) precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

“Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Jandarmeria Maramureş recomanda celor care participă la aceste evenimente să manifeste răbdare, iar dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi, care sunt prezente pentru a preveni conflictele de orice natură.
De asemenea, recomandăm să nu lăsaţi nesupravegheate bunurile şi obiectele personale de valoare”.

In conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă „112”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet