Este un pas important având în vedere că implementarea acestui proiect va duce la dezvoltarea Maramureșului istoric și implicit a județului. Președintele Ionel Bogdan demonstrează încă o dată faptul că este interesat de dezvoltarea infrastructurii și de bunăstarea maramureșenilor.

”Ne apropiem cu pași repezi de realizarea unui proiect important pentru Maramureș. Varianta Ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației vizează peste 15 km de centură rutieră care va face legătura între cele două drumuri naționale din zonă, DN 18 şi DN 19, precum și cu viitorul pod peste Tisa, a cărui construcție a fost aprobată în Guvern și care va fi finanțat tot prin fonduri europene. Cu siguranță Varianta ocolitoare a municipiului Sighetu Marmației va fi unul dintre motoarele dezvoltării economice a Maramureșului Voievodal, va atrage investiții în zonă, va crea posibilitatea realizării unui parc industrial, pentru a avea astfel locuri de muncă mai bine plătite pentru maramureșeni”, a subliniat Ionel Bogdan.

Consiliul Județean Maramureș și Primăria Sighetu Marmației vor constitui un grup mixt de lucru care va pregăti și va derula procedurile de achiziție publică, după care se va întocmi studiul de fezabilitate urmând a se depune cererea de finanțare în vederea implementării proiectului și semnarea acordului de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și