Moartea, însă, avea să fie învinsă de oamenii de știință. Inclusiv de extraordinari medici români. În România de atunci, cercetarea lui Nicolae Constantin Paulescu avea să aducă speranță bolnavilor.

Aproape două milioane de români au diabet, însă boala i-ar putea afecta pe mai mulți care nu se testează decât atunci când au simptome. Și inclusiv copiii sunt afectați de diabet. Lipsa screening-ului și a unui stil de viață sănătos contribuie la răspândirea afecțiunii. Contrar mitului că doar zahărul ar provoca diabetul, specialiștii spun că stilul de viață nesănătos, mai ales consumul exagerat de grăsime animală, contribuie la apariția și dezvoltarea bolii. Medicii au descoperit că în prediabet boala poate fi reversibilă.

Insulina descoperită de Nicolae Paulescu, folosită pentru prima dată în urmă cu 100 de ani, rămâne singurul și cel mai eficient tratament pentru diabet. Iar noile tehnologii pun accent pe previziune și prevenție. Diabetul se poate transforma într-o stare cu care putem conviețui.

Dacă știți că sunteți expuși la unul dintre factorii de risc ai bolii, trebuie să faceți analizele anuale gratuite. Mai ales că boala provoacă şi complicaţii cardiovasculare, oculare, renale, neurologice sau chiar accidente care duc la deces. Medicii mai atrag atenția că şi infectarea cu sars cov 2 poate fi agresivă pe fondul diabetului netratat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet