Azi dimineață, la nivelul Sectorului PF Vișeu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 5.30,, un echipaj al poliției de frontieră a indentificat și oprit în trafic, pe DN 17c, în localitatea Săcel, jud. Maramureș, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, în care se aflau două persoane Gheorghe S și Gheorghe P., în vârstă de 49 respectiv 46 de ani, domiciliate pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupta autovehiculului, lucrătorii noștri au descoperit două genți de voiaj în care au fost observate mai multe pachete cu țigări.
Drept urmare, masina și persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 1.200 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 14.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Totodată, autoturismul marca Dacia Logan, în valoare de 11.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei.
În continuare, se fac cercetări iar la finalizarea acestora se vor lua toate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet