Proiectul Safe & Smart, se va implementa într- o perioadă de 10 luni şi pe lângă activitățile de pregătire, evaluare și diseminare, include o activitate principală de mobilitate a lucrătorilor de tineret, care va dura 8 zile de activități, în perioada 24.07.2017-31.07.2017 la Sighetu Marmației,România.

Activitățile proiectului se vor implementa cu sprijinul a patru parteneri din Italia, Ungaria,Grecia, Spania, Lituania şi a promotorului din România. Fiecare partener se va implica un număr de 5 participanţi pe grup, astfel având 30 de tineri participanţi la acest proiect. Pe lângă ei vom avea un facilitator care va coordona si facilita toate activitățile din timpul proiectului.

Scopul este de a dezvolta un plan de acțiune pentru a asigura protectia și siguranța participanților în proiecte Erasmus+, astfel încât tinerii să fie implicați activ în toate activitățile de educație și formare în cadrul programului Erasmus+, și că aceștia să beneficieze pe deplin de aceste activități să fie potențiali multiplicatori pentru alți tineri din comunitățile lor în general, și pentru tinerii cu dizabilități în special.

Activitatea principală de diseminare va fi crearea unui ghid de bune practici Safe & Smart, care va cuprinde metode de lucru și instrumente specifice actvităților cu tineri și un set de măsuri de protecția și siguranță a participanților la proiectele Erasmus +.

Acest proiect este implementat de Asociația SZMISZ și finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, implementat în România de Agenția Natională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formarii Profesionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și