Din păcate , banii nu au fot virați direct celor de C.S “Sgmar” ci Clubului Sportiv Municipal, care urma să transfere suma șahiștilor. Din considerente birocratice acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar șahiștii sigheteni, neparticipând la competiție, potrivit regulamentelor Federației Române de Șah, au fost retrogradați în Divizia B, și nu vor mai putea accede în Divizia A timp de 2 ani. Acest lucru a produs mare dezamăgire șahiștilor sigheteni.

“Am rămas cu un gust amar. Oarecum m-am resemnat. Primăria nu ne-a dat în ultimii 2 ani niciun leu. Am obținut rezultate foarte bune. Este destul să amintesc ca avem o campioana europeană. Este trist că am retrogradat din cauza lipsei banilor care nu au mai ajuns la noi deși Consiliul Local a aprobat suma necesară participării la competiție. Este păcat că Sighetul nu poate susține o echipă de șah în Divizia A. Nu mai putem intra în Divizia A timp de 2 ani. Sighetul era singurul municipiu nereședință de județ care avea o echipă de șah divizionară A”, a spus Ioan Costiuc, antrenor C. S. „Sigmar”.

„Am aflat cu stupoare de ceea ce s-a întâmplat. Nu era o sumă mare. Este regretabil că nici măcar primarul municipiului, care este factor decizional în acest moment, nu a putut rezolva problema. El este ordonatorul principal de credit și trebuie să ia atitudine. Voi cere explicații la viitoarea ședință a Consiliului Local . Este regretabil că șahiștii sigheteni nu au putut participa la această competiție și au fost puși într-o asemenea postură rușinoasă”, a spus Daniela Onița Ivașcu, consilier local.

Dacă am dat acești bani șahiștilor nu înțeleg de ce nu au ajuns la ei. Dacă vorbim de fair play în sport de ce nu vorbim și în acest caz? Vom cauta soluții ca banii să ajungă, deși tardiv, la cei de la C.S. “Sigmar”, a spus Găvrilă Mihali, consilier local.

“Consiliul Local a răspuns prompt cererii venite din partea șahiștilor. S-a alocat suma de 10.000 lei, nu de alta , dar, în ultimii 10 ani sportul sighetean nu a avut decât foarte puține rezultate meritorii. Șahul sighetean a adus rezultate foarte bune. Din păcate, în hățișul birocratic undeva banii s-au blocat. Din punctul meu de vedere, dacă primarul se implica și urgenta lucrurile banii ajungeau cu siguranță în timp util la cei de la C.S. “Sigmar”, a spus Nicolae Iuga, consilier local.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și