Un cunoscut chef din Alba Iulia, Cosmin Toma, pentru care contează foarte mult nu numai gustul, ci și prezentarea desertului, a dezvăluit, pentru AGERPRES, modul în care el prepară salamul de biscuiți.

Ingredientele necesare sunt: biscuiți, lapte gras, unt, zahăr, cacao, miez de nucă, stafide, rom, ananas, cremă de ciocolată, esență rom, sare și fructe de pădure.

"Biscuiții se zdrobesc împreună cu miezul de nucă. Stafidele se hidratează cu puțin rom, lăsându-le astfel timp de două ore. Laptele, în care se adaugă zahărul, se pune la încălzit. Se adaugă untul, care se amestecă până se topește, și cacaoa, până devine un sos. Punem puțină sare și esența de rom. Biscuiții se amestecă cu nucile și stafidele hidratate, pe care le adăugăm apoi peste sosul de cacao. Amestecăm ușor până ce intră sosul în biscuiți. Luăm o formă dreptunghiulară sau pătrată, punem folie transparentă, turnăm compoziția în tava respectivă și se pune la frigider să se întărească. Se servește cu cremă de ciocolată, felii de ananas și fructe de pădure", a explicat chef Toma.

Consultant la un restaurant din Sibiu, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet