„Salariile mai mici în sistemul privat, față de cel public se justifică prin faptul că managerii au costuri cu chiria, dar și alte taxe pe care le plătesc la stat pentru angajați, acestea fiind acoperite din bugetul business-ului”, sune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

Salarii profesori de la stat. Se anunță vești bune

Salariile medii din învățământ au crescut peste ritmul de creștere al salariului mediu pe economie. Cu toate acestea, interesul pentru meseriile din învățământ a continuat să scadă. Tinerii preferă să meargă către alte domenii mai bănoase.

Un cadru didactic avea un salariu me­diu net de aproape 3.800 de lei în luna ia­­nuarie anul trecut, potrivit unor de la Institutul Naţional de Sta­tis­tică (INS), centralizate de ZF.

Vestea bună este că începând cu ianuarie 2023, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022.

Asta înseamnă că toți angajații din sistemul bugetar, inclusiv cei din învățământ, vor avea 10% în plus la salariul de bază pe care îl au în prezent.

De ce abilități ai nevoie ca să devii profesor?

A fi profesor este o misiune onorabilă, dar care vine și cu multă responsabilitate, având în vedere că un cadru didactic este împuternicit să îndrume noua generație. Una dintre principalele trăsături pe care trebuie să le dețină un profesor este pasiunea. La majoritatea joburilor ai nevoie de pasiune, însă pentru rolul de profesor e necesară o doză suplimentară.

De asemenea, un viitor profesor trebui să se adapteze ușor și să fie flexibil. Fiecare clasă de elevi este diferită, iar ca aceștia să-l urmeze e important să personalizeze tehnica de predare în funcție de membrii acesteia.

Creativitatea este un alt atuu a unui profesor. Aceasta îl poate ajuta să creeze metode de predare interactive sau să găsească moduri diferite de a explica un subiect.

Dacă îți dorești o carieră în mediul educațional, în acest moment, pe platforma de angajare eJobs sunt disponibile circa 500 de locuri de muncă în educație & training, acestea fiind scoase la bătaie de companiile private. Oprtunitatile sunt pentru cei care cauta atat job full time cat si job part time.

Candidații pot cauta de asemenea pe ejobs joburi si în străinătate ca locuri de munca Anglia. Posturile disponibile sunt pentru tot felul de meserii sau stagii de internship.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și