Unul dintre cele mai spectaculoase proiecte este cel de reabilitare urbană recreativă și culturală care va include un centru recreativ, un centru cultural, un teren de sport și loc de joacă pentru copii, o parte carosabilă, o pistă pentru biciclete, trasee pietonale, pasarelă, aliniament de arbori dar și o parcare.

Primarul orașului Săliștea de Sus, Ștefan Iuga a arătat că proiectul cu o valoare de 3,5 milioane de euro a fost depus încă din anul 2018, obținând finanțarea în anul 2019. ”Vom avea, aici, o clădire și o zonă de agrement, un centru de recuperare cu parte de SPA, un centru cultural sub egida Academiei Române, -parteneriat cu care ne mândrim-, o sală de sport și un teren sintetic care va putea fi folosit pentru mai multe sporturi, teren de joacă pentru copii. Am reușit să realizăm aproximativ 20% din proiect, însă îl vom finaliza până în anul 2022, așa cum prevede contractul. Suntem foarte încântați de toate lucrările aflate în derulare în Săliștea de Sus, iar buna colaborare înte executivul primăriei și Consiliul Local se observă în lucrurile bune pe care le putem face pentru oameni”, a declarat primarul Ștefan Iuga.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a arătat că vine cu plăcere în Săliștea de Sus, iar felul în care se dezvoltă orașul dovedește faptul că există o conducere care știe ce trebuie să facă pentru a crește satisfacția socială a locuitorilor. ”Am acceptat fiecare invitație lansată de administrația locală din Săliștea de Sus, iar de această dată am îmbinat vizita de lucru pe DJ 186 Valea Izei, cu o vizită la cel mai frumos proiect pe care l-am văzut dezvoltat până acum, proiectul de reabilitare urbană recreativă și culturală. Transmit sincere felicitări primarului Ștefan Iuga și viceprimarului Gheorghe Vlad, precum și întegului Consiliu Local și aparatului propriu al primăriei pentru modul în care știu să conlucreze pentru binele cetățenilor. Acest proiect din Săliștea de Sus poate fi dat ca exemplu pentru foarte multe alte orașe, pentru că, recunosc, pe mine m-a impresionat în mod deosebit. Și îmi doresc să fiu prezent și când va fi finalizat, pentru a putea să îi felicit pe reprezentanții administrației locale pentru tot ce au reușit să realizeze aici”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și