Din păcate, două persoane au murit, Adrian Iovan (pilotul avionului) și un medic rezident, o studentă în anul V. Potrivit unor mărturii, primul care a anunțat la 112 că a găsit victimele și epava avionului a fost un pădurar, însă primii care au ajuns acolo au fost niște localnici. E rezumatul unui eșec uriaș al autorităților, pe care îl dezbate o țară întreagă.

Salvatorii din comuna Horea, cei care au găsit victimele înaintea autorităților au rămas cu un mare regret.
„Cum am auzit la televizor de avion ne-am strâns în sat şi am pornit căutarea. Am venit până la cam un kilometru de aici. Ne-au oprit! Ne-au sunat şi or zis că la televizor i-or găsit pe toţi teferi şi nevătămaţi şi să nu-i mai căutăm”, a povestit un sătean pentru Ziua de Cluj.
Însă după o oră i-a sunat din nou telefonul unuia dintre săteni:„Mai căutați, că nu i-or găsit”.

Și i-au găsit înaintea autorităților, iar imaginea era una apocaliptică. „Păi ce să văd: oameni disperaţi pe lume. Domnişoara era moartă, copilotul era cu picioarele rupte, l-am îmbrăcat, i-am dat cuşma, şi am luat-o pe domnişoară şi am pus-o pe o pătură. Restul victimelor erau conştiente, dar erau lovite toate bine. Spuneau numai să nu îi lăsăm aici, să îi ducem", a povestit Argentin Todea, localnicul din Horea ce a ajuns primul la epavă.

În timp ce procurorii ridicau probe din locul accidentului, sătenii din Horea și Mărișel ridicau o cruce de peste trei metri în amintirea lui Adrian Iovan și a Aurei Ion. Sătenii nu-s interesați de ceea ce se întâmplă la Guvern și au un mare regret: „Poate că dacă nu ne opreau din căutări, o puteam salva pe domnişoară. Păcat".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și