Au existat șapte reclamații din partea familiilor celor decedați de COVID-19 la Spitalul Județean Arad. Una dintre reclamante susține că mama ei a venit pe picioare la spital pentru o evaluare post-COVID, dar a murit la trei zile după internare, din cauza tratamentului primit. Conducerea spitalului a anunțat mai multe sancțiuni în acest caz.

Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad: "Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună".

Spitalul îi poate sancționa pe medici doar pe linia administrativă. Fiica pacientei decedate vrea însă să meargă mai departe.

Oana Lăzărescu, fiica unei paciente decedate: "Faptul că au fost sancționați este un început de dovadă că ceea ce am afirmat și că ceea ce am susținut de la început că s-au încălcat protocoale acum s-a adeverit. Eu în continuare doresc să folosesc și latura penală. Cei vinovați de uciderea mamei mele să plătească, că aici nu vorbim de sancțiuni pe codul muncii, ci de ucidere din culpă".

Spitalul Județean Arad a depus plângere penală în cazul unei alte paciente decedate de COVID, după ce nepoata acesteia a afirmat că a dat mită că să găsească un loc la ATI.

Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad: "Nu excludem varianta că unul dintre angajații noștri să fi urmărit cu atenție procedurile de transfer din ziua respectivă să fi profitat și să fi solicitat aparținătorilor bani pentru a facilita transferul".

Fiica unei alte paciente spune că mama ei a primit sedative mult prea puternice care i-au provocat moartea. Situația se aseamănă cu aceea de la Spitalul Județean Sibiu.

Adriana Beldiman, fiica unei paciente decedate: "M-am cutremurat și mi-am imaginat-o pe mama cum a stat acolo și ce s-a întâmplat cu ea. După ce am văzut parcă am văzut-o pe ea efectiv … exact substanțele și tratamentul care se dau acolo le-a primit și mama. Crunt".

Acuzațiile de malpraxis urmează să fie analizate de Colegiul Medicilor. DSP Arad desfășoară propria anchetă referitoare la aceste cazuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și