Astfel, în cadrul activităţilor de control desfăşurate pe raza Cantonului Silvic Breb, Ocolul Silvic Mara, au fost depistate 51 fire de lemn de esenţă răşinoase (corni şi grinzi).

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că materialul lemnos aparţine unui bărbat din municipiul Oradea, judeţul Bihor, care nu deţine documente de provenienţă a acestuia.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul a fost confiscat.

Sâmbătă, 25 iunie a.c., în jurul orei 12.00, poliţia din Săpânţa a fost sesizată că un bărbat din localitate se află în locul numit ,,Sub pădure” unde a tăiat mai mulţi arbori de pe proprietatea unui consătean.

Imediat, la locul indicat s-au deplasat poliţişti care au constatat că sesizarea se confirmă. Verificările efectuate în teren au relevat că bărbatul a tăiat fără drept 36 de arbori, de esență arin.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Duminică dimineaţa, la ora 05.00, în timp ce acţionau pe raza localităţii Băseşti, poliţiştii au depistat în trafic două căruţe ce transportau lemn de foc, de esenţă fag.

Întrucât conducătorii atelajelor nu au putut prezenta documente justificative pentru lemnul transportat, ei au fost sancţionaţi contravenţional iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Ulmeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet