Pe 17 mai 2018, patru tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani şi-au găsit sfârşitul într-un autoturism marca Volkswagen, după ce maşina a fost spulberată de un tren la o trecere la nivel cu calea ferată din Jibou (Sălaj).

Ancheta a stabilit că şoferiţa autoturismului, Sanda Ungur, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată şi astfel s-a produs nenorocirea.

Pentru a evita un proces, tânăra a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În urmă cu câteva zile, Judecătoria Jibou a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi Sanda Ungur şi a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe o perioadă de 4 ani de supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile.

Cronica neagră a tragediei de la Jibou
Pe 17 mai 2018, pe centura ocolitoare a oraşului Jibou, la o trecere la nivel cu calea ferată, Sanda se afla într-o maşină alături de prietenele sale Sara, Mădălina, Maria şi Claudia.

Cele cinci prietene se întorceau de la Cluj-Napoca, unde participaseră la festivitatea Absolvenţilor Universității Tehnice din Cluj-Napoca, acolo unde era studentă Sanda Ungur.

La trecerea la nivel cu calea ferată din Jibou, şoferiţa nu a fost atentă la semnalele acustice şi luminoase, nu a oprit şi nu s-a asigurat, moment în care maşina a fost spulberată de trenul R4046 care circula pe ruta Baia Mare - Jibou.

Trei dintre fete, care se aflau pe bancheta din spate, au fost aruncate în afara maşinii. Toate trei au murit pe loc.

Pasagera de pe scaunul din dreapta şi-a pierdut viaţa în interiorul maşinii, în timp ce Sanda, aflată la volan, a supravieţuit tragediei.

Sanda Ungur şi-a aflat sentinţa pentru tragedia de la Jibou în care i-au murit patru prietene

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet