Joi, 7 iulie, la nivelul Sectorului PF Sarasău, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, în jurul orei 01.30, pe raza localității Săpânța, poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme care se deplasau în viteză către un drum forestier din zonă.

Imediat s-a trecut la urmărirea mașinilor cu maşina de serviciu a Poliţiei de Frontieră, folosind semnalele acustice și luminoase, iar la scurt timp unul dintre autoturisme a fost descoperit abandonat, în care oamenii legii au găsit colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

Au fost luate măsuri specifice de supraveghere și cercetare a zonei, iar la scurt timp a fost oprit în trafic cel de-al doilea autoturism, condus de un bărbat, domiciliat pe raza județului Maramureș. În urma cercetărilor, s-a constatat că acesta avea rolul de a supraveghea zona pentru a facilita şoferului celeilalte maşini transportul ţigărilor de contrabandă.

În urma inventarierii țigărilor, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 45.000 lei, cantitate ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și complicitate la contrabandă, iar la finalizare vor fi luate toate măsurile legale ce se impun.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au descoperit, pe timpul unei acţiuni specifice, în apropierea frontierei de stat, nouă colete care conţineau 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 40.500 lei.

Ţigările au fost confiscate şi în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet