Uite că a fost suficientă apariția pandemiei ca să avem această lovitură dată turismului local și nu numai.

La Săpânța, însă, se muncește, astăzi avem o comună vie care-și pregătește momentele de dezvoltare necesare după ce pandemia cu Covid-19 va fi o amintire sinistră a începutului de secol 21.

La sediul primăriei am stat de vorbă cu primarul Gheorghe Stan despre investițiile pe care comunitatea de aici le pune-n practică.

„Chiar în spațiile acestei clădiri (primăria – n.n.) derulăm un proiect de modernizare din fonduri europene în valoare de 70.000 de euro la care se adaugă valoarea TVA”, ne-a spus primarul. Apoi a continuat: „Avem în derulare, aproape de finalizare, investiție de modernizare din bugetul local, investiția la care am ajuns cu munca la interioare, se lucrează și la modernizarea străzilor, e gata un kilometru din cei 5,3 kilometri de străzi, o lucrare frumoasă, străzile vor avea rigole, e un proiect de circa 66 de miliarde de lei vechi plus TVA, prin PNDL. Ne gândim că se va finaliza în această toamnă! Tot prin PNDL am terminat munca la dispensarul uman, proiect în valoare de 150.000 de euro”.

De asemenea, din dialogul purtat cu primarul Gheorghe Stan am aflat că se va realiza canalizarea, din fonduri europene, e vorba de o investiție de un milion de euro. La această investiție e pregătit și un proiect de extindere a canalizării, în valoare de un milion de euro, canalizare ce va avea 18 kilometri lungime.

Doar în această perioadă, în Săpânța, proiectele la care se muncește sunt în valoare de patru milioane de euro.

Si cum bugetul local nu este de neglijat, din acesta se va reabilita un bloc de locuințe situat în centrul comunei.

„Apoi”, spune primarul, „trebuie să gestionăm cu calm această pandemie cu Covid-19, care a lovit lumea ca o pacoste și nici Săpânța nu e ferită de noul coronavirus. Sperăm că o vom depăși și sperăm ca la următoarea ședință a Ministerului Turismului să primim denumirea de stațiune de interes local pentru Săpânța. E un pas important pentru alte proiecte pe care le vom derula pentru comunitate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și