“Cimitirul Vesel din Sapanta, localitate situata in vecinatatea granitei romano-ucrainene, aproape de raul Tisa, e unul dintre cele mai vizitate obiective din judetul Maramures, indiferent de anotimp. Atat turistii romani, dar si cei straini incearca sa poposeasca pret de cateva ore in localitate pentru a admira si a se amuza de epitafurile in versuri de pe crucile cimitirului.

Cred, fara sa gresesc, Cimitirul Vesel e deja un brand al Maramuresului, dar si al Romaniei, parte a patrimoniului universal care deja s-a inscris in majoritatea ofertelor turistice atat interne cat si externe. Anual, remarcam un interes sporit din partea turistilor de a vizita cimitirul, dar si o crestere a numarului de localnici in a practica un turism civilizat asa cum sta bine unui sat maramuresan”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, localnicii din Sapanta, gratie numarului crescut de turisti, au repornit micile ateliere mestesugaresti, iar la portile unor gospodarii sunt expuse pentru a fi cumparate cergi din lana, tesaturi diverse, dar si o serie de obiecte de uz casnic, indeosebi folosite in bucatarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet