Primarul comunei maramuresene Sapanta, Gheorghe Stan, a primit o condamnare de un an inchisoare cu suspendare, dupa ce a fost prins conducand pe drumurile publice cu permisul suspendat. Alesul local a facut recurs, insa Curtea de Apel Cluj a respins actiunea formulata de primar.

„Am fost condamnat la un an cu suspendare pentru ca am condus pe drumurile publice cu permisul suspendat. Trebuie sa vina decizia Curtii de Apel la secretar si sa ajunga la prefect”, a declarat primarul comunei Sapanta, Gheorghe Stan.

Conform legii privind statutul alesilor locali, Gheorghe Stan isi va pierde functia, imediat ce va fi emis de catre prefect un ordin de incetare a mandatului.

„Legea 393/2004, privind statul alesilor locali, spune asa: calitatea de primar si de presedinte al Consiliului Judetean inceteaza de drept inainte de expirarea duratei normale a mandatului in urmatoarele cazuri: litera e - condamnare prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva. La articolul 16 se spune: in toate cazurile inceteaza inainte de termen mandatul primarului, iar prefectul emite un ordin prin care constata incetarea mandatului, dar acest ordin il emite in baza unor referate semnate de secretarul comunei sau al municipiului”, a spus prefectul judetului Maramures, Anton Rohian.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai aratat ca in comuna se va impune organizarea de alegeri partiale, insa nu se stie cand va fi programat procesul electoral. Asta in conditiile in care in luna mai vor fi organizate la nivel national alegeri europarlamentare, iar autoritatile se vor concentra pe punerea la punct a acestui scrutin.

De cealalta parte, primarul comunei Sapanta, Gheorghe Stan mai spune ca este decis sa atace in contencios ordinul prefectului prin care se va constata incetarea mandatului sau.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și