Deoarece rolul PREVENIRII devine din ce în ce mai important în activitatea Poliţiei Române, începând cu acest an, această manifestare se va organiza bianual la nivel naţional, în speranţa că grija faţă de siguranţa personală şi a bunurilor proprii va deveni o preocupare constantă a fiecărui cetăţean.

Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

În fiecare zi a săptămânii, poliţiştii vor aborda o temă educativ-preventivă, după cum urmează: astăzi, 3 aprilie - prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului; marţi şi miercuri – siguranţa în mediul online; joi, 06 aprilie – prevenirea violenţei în familie şi vineri - siguranţa rutieră.

În intervalul menţionat, poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale pentru a-şi face auzite recomandările preventive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și